6/08/2011

Ljuvligt god paella!



Unna dig ett gott vin till denna rätt & känn kärleken flöda fritt i munnen.


1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 skivad färsk röd chili
1 msk rapsolja
1 3/4 dl ris
En påse saffran
1 msk kycklingfond
2-3 dl vitt vin
2 kycklingfileér
50 g handskalade räkor
100 g skivade champinjoner
1 dl gröna ärter
Halv röd respektive gul paprika i bitar
Flingsalt & nymald svartpeppar


Så här mumsar du till det:


* Börja med att skala räkorna.
* Fräs lök, vitlök, chili & 2 tsk olja i en gryta.
* Tillsätt ris & saffran & fräs en stund till.
* Häll i vin & fond & sjud under lock ca 20 min.
* Kontrollera om det behövs mer vätska under tiden, späd med vatten i så fall.
* Dela fileérna i stora bitar & bryn dom runt om i lite olja i en stekpanna.
* Tillsätt champinjoner & låt dom fräsa med en stund.
* Lägg över det i grytan när det återstår ca 5 min av koktiden.
* Rör ner ärter & paprika när paellan är klar.
* Smaka av med flingsalt & nymalen svartpeppar.
* Dekorera med räkor.

4 kommentarer:

karin sa...

Denna ska jag testa. Ser supergott ut :)

Jag sa...

Vad kul! Ja, den är riktigt god!

Anonym sa...

Hur många personer är det här till? Jag ska göra till 14 pers...

Jag sa...

Hej!

Ursäkta sen respons, det är förmodligen försent för mitt svar, men 2 stora portioner eller 4 små.