6/08/2011

Gula faran!



Denna bakas i långpanna & består av en sockerkaksgrund, smörglasyr & kokostopping. En gluten & laktosfri variant som jag har gjort i min egen smak.



4 ägg
4 dl socker
6 dl (420 g) Semper Fin Mix (glutenfritt mjöl)
4 tsk bakpulver
100 g laktosfritt smör
2 dl ljummet vatten (ca 37 grader)

Glasyr:

200 g laktosfritt smör
0,5 dl ljust muscovadoråsocker
1 dl rörsocker
3 msk vaniljsocker
2 äggulor
Ca 2 dl kokos till topping


Så här mumsar du till det:



* Vispa ägg & socker poröst.
* Blanda väl ihop mjöl & bakpulver.
* Smält smöret.
* Blanda allt i en stor skål ink. det ljumma vattnet.
* Häll i en smord och mjölad långpanna & grädda i mitten på 200 grader i ca 25 min.

Glasyr:

* Smält smöret & häll i muscovadoråsockret & rör om (ska ej vara klumpar).
* Blanda ihop rörsocker, vaniljsocker & äggulorna. Rör sist i smörsockerblandningen.
* Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan & strö på önskad mängd kokos.
* Ställ in i kylskåp ett tag & skär därefter upp kakan i rutor.

Inga kommentarer: