6/08/2011

Krämig tomatsoppa med keso!



Jättegod tomatsoppa med en skvätt vitt vin i. Jag brukar köpa glutenfria baguetter eller baka eget bröd och ha till. Gurkvatten är gott att dricka till.


3 flaskor Mutti Passata di Pomodoro (passerade tomater från Italien)
2 gula lökar
2,5 dl vispgrädde (kan bytas mot laktosfri)
2,5 dl vitt vin (jag kör med Grand Sud i liten tetra)
2 dl vatten
2,5 tärningar hönsbuljong
2 pressade vitlöksklyftor
4 msk rörsocker
3 lagerblad
Olivolja
Smör (kan bytas mot laktosfri)
1 msk stött basilika
1 msk stött timjan
Nymalen svartpeppar
Keso (kan bytas mot laktosfri)


Jag älskar att laga mat i gjutjärn & tycker det är bäst & så blir det lite godare! Så har du en gjutjärnsgryta, så använd den!

Så här mumsar du till det:

* Fräs löken i olja & smör tillsammans med hälften av örtkryddorna i några minuter.
* Häll i vin, tomat, vatten, buljong, vitlök, socker & lagerblad. Låt puttra i ca 20 min under lock.
* Tillsätt grädden & puttra ytterligare 5-10 min under lock.
* Fiska upp lagerbladen, häll i resten av örtkryddorna & var inte blyg med att ha i nymalen svartpeppar!

Inga kommentarer: