Jättegod tomatsoppa med en skvätt vitt vin i. Jag brukar köpa glutenfria baguetter eller baka eget bröd och ha till. Gurkvatten är gott att dricka till.
3 flaskor Mutti Passata di Pomodoro (passerade tomater från Italien)
2 gula lökar
2,5 dl vispgrädde (kan bytas mot laktosfri)
2,5 dl vitt vin (jag kör med Grand Sud i liten tetra)
2 dl vatten
2,5 tärningar hönsbuljong
2 pressade vitlöksklyftor
4 msk rörsocker
3 lagerblad
Olivolja
Smör (kan bytas mot laktosfri)
1 msk stött basilika
1 msk stött timjan
Nymalen svartpeppar
Keso (kan bytas mot laktosfri)
Keso (kan bytas mot laktosfri)
Jag älskar att laga mat i gjutjärn & tycker det är bäst & så blir det lite godare! Så har du en gjutjärnsgryta, så använd den!
Så här mumsar du till det:
* Fräs löken i olja & smör tillsammans med hälften av örtkryddorna i några minuter.
* Häll i vin, tomat, vatten, buljong, vitlök, socker & lagerblad. Låt puttra i ca 20 min under lock.
* Tillsätt grädden & puttra ytterligare 5-10 min under lock.
* Fiska upp lagerbladen, häll i resten av örtkryddorna & var inte blyg med att ha i nymalen svartpeppar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar