6/07/2011

Potatissallad med pesto & feta!




Den här mumsiga potatissalladen kom jag på sommaren -09 & den blev en ofta återkommande rätt den sommaren!


Färsk potatis
1 kruka färsk timjan
1 stor röd lök
100-185 g grön pesto
1 paket (200 g)fetaost (kan bytas ut mot laktosfri)
1-2 Tomater
Lövbiff
Smör (kan bytas ut mot laktosfri)
Rapsolja
Svartpeppar
Flingsalt
Soya


Så här mumsar du till det:

* Sätt största plattan på högsta värme (för rödlöken & tomaterna).
* Marinera lövbiffen i rapsolja, soya, flingsalt & svartpeppar.
* Skölj potatisen, behåll skalet, skär i mindre bitar & koka.
* Hacka timjan & grovhacka löken.
* Stek löken (gärna i gjutjärn) på högsta värmen i en klick smör i ca 10-15 sek.
* Ta en skål & häll i potatisen, timjan & löken. Blanda ner pesto & smula sönder fetan.
* Skiva tomaterna & stek dom (gärna i gjutjärn)i en klick smör på högsta värme tills dom fått mycket färg!
* Stek lövbiffen på högsta värme i en klick smör i ca 15-25 sek på varje sida.
* Servera salladen med tomatskivorna & lövbiffen & mumsa!

Inga kommentarer: