4/12/2013

LCHF Frukostfrallor





Härligt goda frukostfrallor. En smörskiva, tomatskiva med lite örtsalt på & toppat med keso på dessa små blir riktigt mumsigt!



4 dl sesamfrö
4 dl solroskärnor
2 msk bakpulver
1 rågad tsk xanthan gum
1 dl fibrex
1 dl pofiber
1 dl bakepro
2 små nypor flingsalt
6 ägg
400 g philadelphiaost
50 g smält smör



Så här mumsar du till det;


* Kör sesamfrö & solroskärnor i en mixer så det blir till "mjöl".
* Blanda alla torrvaror i en skål.
* Vispa upp ägg, smör & philadelphiaost i en annan skål.
* Vispa ihop blandningarna med varann.
* Låt degen svälla i ca 5 min.
* Ta 2 bakplåtspapperklädda plåtar och rulla till runda bollar med 12 st på varje plåt (totalt 24 bullar ska det bli).
* Vispa upp ett ägg & pensla dom. Strö över något du gillar. Jag använde pumpakärnor.
* Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min.
* Låt svalna på galler.









Inga kommentarer: