7/12/2011

Afrikansk linssallad med citron & persilja!



2 större portioner eller 4 små portioner.


3 dl gröna linser
2-4 lagerblad
2 tärningar grönsaksbuljong
4 större morötter
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 citron
2 dl finhackad persilja
1 färsk röd chili
Olivolja
Nymald svartpeppar


Så här mumsar du till det:


* Koka upp linser, lagerblad & buljong i 1 liter vatten. Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Häll av buljongen & ta bort lagerbladen.
* Skala och finhacka morötter & lök. 
* Skala & skiva vitlöksklyftorna.
* Riv skalet från citronen & pressa ur saften.
* Kärna ur chilin & finhacka.
* Hetta upp lite olivolja i stekpannan, fräs morötterna i ca 8-10 min. Tillsätt resten & värm ett tag. Tänk på att inte värma upp för länge, då det är godare när löken fortfarande är krispig. Alltsammans ska bara bli varmt.
* Blanda morotsblandningen med linserna.


Tips!

Den blir ännu godare om man har i lite av kryddsmöret som jag lagt upp receptet på! 

Denna linssallad kan man servera väldigt mycket till, jag brukar oftast servera den till lax eller utskuren biff!



Inga kommentarer: