2 större portioner eller 4 små portioner.
3 dl gröna linser
2-4 lagerblad
2 tärningar grönsaksbuljong
4 större morötter
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 citron
2 dl finhackad persilja
1 färsk röd chili
Olivolja
Nymald svartpeppar
Så här mumsar du till det:
* Koka upp linser, lagerblad & buljong i 1 liter vatten. Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Häll av buljongen & ta bort lagerbladen.
* Skala och finhacka morötter & lök.
* Skala & skiva vitlöksklyftorna.
* Riv skalet från citronen & pressa ur saften.
* Kärna ur chilin & finhacka.
* Hetta upp lite olivolja i stekpannan, fräs morötterna i ca 8-10 min. Tillsätt resten & värm ett tag. Tänk på att inte värma upp för länge, då det är godare när löken fortfarande är krispig. Alltsammans ska bara bli varmt.
* Blanda morotsblandningen med linserna.
Tips!
Den blir ännu godare om man har i lite av kryddsmöret som jag lagt upp receptet på!
Denna linssallad kan man servera väldigt mycket till, jag brukar oftast servera den till lax eller utskuren biff!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar