7/04/2011

Supergott Café de Paris smör!



Ljuvligt gott kryddsmör som jag använder till väldigt mycket, bla ugnsrostade grönsaker, kött, pasta, fisk ja allt! Jag brukar göra små "knyten" & lägga i iskubslådor som man egentligen har för istärningar. Så då är det superlätt att ta fram ett par stycken till middagen! Jag har alltid laktosfria produkter i min mat (framgår inte i mina recept dock), men självklart kan "vanliga" produkter användas med fördel!


450 g väldigt rumsvarmt smör
3 äggulor
6 pressade vitlöksklyftor
3 fint hackade scharlottenlökar
3 msk ytterst fint hackad persilja
4,5 krm engelskt senapspulver (jag brukar använda Colman´s senapspulver som är glutenfritt)
3 tsk pressad citronsaft
3 tsk vardera av söndersmulad:
oregano, salvia, timjan, mejram & paprika
3 tsk pepparrot
3 msk grädde
3 tsk worcestershiresås (om du inte får tag i en glutenfri, så kan du ta 2 tsk rödvinsvinäger och ca 4 st sardellfileér)


Så här mumsar du till det:


* Blanda allt & låt sedan kryddsmöret mogna i kylskåp ett dygn innan det serveras eller fryses ner.


Tips!


Persiljan & scharlottenlöken kan köras med handmixer!

Jag brukar ta en liten bit plastfolie, lägga på en liten klick av smöret & göra ett "knyte" som på bilden. Sen lägger jag "knyterna" i iskubslådor i frysen. På så sätt håller dom längre, det är lätt att ta fram så mycket du behöver & så går det fort att tina! Jag brukar även ha en liten fryspåse runt iskubslådan.


Inga kommentarer: