7/04/2011

Mumsig förrätt/sallad!



Den här rätten blev jag bjuden på som förrätt hos ett par vänner & den är riktigt god. Går väldigt snabbt att göra och passar utmärkt för varma sommardagar då man inte vill ha så tung mat. Tyvärr finns det inga måttangivelser, utan jag brukar ta så mycket jag vill ha av varje ingrediens.


Färsk bladspenat
Tomat
Avocado
Getost eller fetaost
Pinjenötter

Dressing:

1,5-2 dl olivolja
Lite balsamvinäger
Ca 1 vitlöksklyfta, pressad
Mycket italiensk salladskrydda
Lite mald svartpeppar


Så här mumsar du till det:


* Jag brukar skära spenaten i lite mindre "bitar", men det gör man som man vill.
* Hacka tomat & avocado i lite större bitar.
* Blanda dressingen, smaka av & tillsätt mer av något om du vill.
* Lägg spenat, tomat & avocado på en tallrik. Smula över osten & strö över pinjenötter. 
* Ringla över dressingen. 





Inga kommentarer: