Detta är en annorlunda och jättesmaskig variant av klassisk taco. Första gången jag åt den var jag väldigt skeptisk, för jag tycker verkligen inte om messmör. Men den här såsen är supergod!
2 port
240 g renskav
15-30 g tacokrydda
1 hackad liten röd lök
4 mindre el 2 stora grovrivna morötter
Sås:
0,5 dl messmör
2 dl creme freiche
Mycket färsk hackad persilja
1 stor pressad vitlöksklyfta
Flingsalt & nymald svartpeppar
Tillbehör:
Majskorn
Hackad tomat
Hackad gurka
Tortillabröd/tunnbröd
Jag har dom här glutenfria tunnbröden till (jättegoda):
Så här mumsar du till det:
* Börja med att skala, hacka & riva.
* Lägg tillbehören i varsin skål.
* Sätt igång med såsen och bara blanda allt i en skål.
* Kom ihåg att ha ugnen på svag värme till bröden senare.
* Stek renskaven i smör och på medelvärme (3-4:an). Tänk på att steka renskaven så kort tid som möjligt!
* Efter ca 1 minut kan du hälla i tacokryddan.
* När renskaven nästan är klar, häll i morötterna och löken (dom ska bara värmas upp snabbt, så krispigheten i dom inte försvinner, max 1 minut).
Mumsa & njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar