6/14/2013

LCHF Digestivekex



          


Goda kex att äta som dom är med lite ghee på & en god kopp te till. Eller att ha som botten när man ska göra fryst cheesecake.




Grundmjöl:

2 dl sötmandel
2 dl kokosflingor
1,5 dl hela linfrön
1 dl oskalade sesamfrön
1,5 dl solrosfrön
2 dl cashewnötter


Mixa allt utom 0,5 dl linfrö, i en matberedare.




Kex:

3 ägg
0,5 dl Sukrin Gold
3 dl grundmjöl
1 tsk bakpulver
6 gram flingsalt från havet




Mumsa till det så här;


* Sätt ugnen på 175 grader.
* Vispa ihop alla ingredienser & låt stå i ca 5 minuter.
* Bred ut smeten på en bakplåtsklädd bakplåt så tunt du kan.
* Grädda i 15 minuter i mitten tills dom får färg.
* Ta ut plåten och skär i önskad storlek. Sätt in plåten igen på 50-75 grader i ca en timma eller tills dom blir hårda och spröda.


Förvara resterande grundmjöl i tätslutande burk i kylen till nästa gång :)






Inga kommentarer: