5/04/2013

Lyxmuffins med äppelmos & kanel!








Dessa lyxiga muffins är just lyxiga för att det är äppelmos i dom, vilket inte är så LCHF vänligt. Men någon gång ibland så kan man unna sig. Det är ju väldigt lite äppelmos i en muffins :) Ett glas iskall osötad mandelmjölk till dessa en Fredagskväll är riktigt nice :) 


2,5 dl Mandelmjöl
0,5 dl Kokosnötsmjöl
1 msk Fiberhusk
0,5 dl Sukrin Gold
125 g smält Smör
100 g Philadelphiaost
1 dl Vispgrädde
1,5 tsk Bakpulver
4 Ägg


Äppelmos;

Vatten
Äpplen


* Skala några äpplen och kärna ut dem. Hacka i bitar och häll i en kastrull med lite vatten i botten. Sätt på hög värme ett tag och rör om då & då tills det blir mos. Låt svalna.



Så här mumsar du till det;


* Sätt ugnen på 175 grader och sätt en ugnsplåt allra högst upp i ugnen (annars blir muffinsarna mörka & de e inge kul).
* Vispa ägg och Sukrin poröst i några minuter. Ju längre desto bättre. Häll i resterande blöta ingredienser och blanda.
* Blanda alla torra ingredienser och rör ner i den blöta blandningen. Låt stå och dra i ca 10 min.
* Häll upp i ca 15 st muffinsformar (ej stor storlek). Spritsa i en liten klick äppelmos i dom.
* Sätt in i mitten av ugnen i ca 30 min.
* Direkt när dom kommer ut, häll över lite Sukrin Gold och ekologisk kanel på dom. Låt svalna på galler.








Inga kommentarer: