Som glutenintolerant så har jag alltid haft problemmage. Att jag dessutom inte kan äta laktos har inte gjort saken bättre. Men sen jag började med LCHF så mår min mage helt underbart! Det här brödet är en av dom bästa LCHF bröden jag provat. Mumsig med en tomatskiva & lite örtsalt :)
50 g solroskärnor
50 g pumpakärnor
1 msk bakpulver
0,5 msk bikarbonat
100 g skalade sesamfrön
80 g kokosnötsmjöl
40 g sojamjöl
60 g krossade linfrön
2 msk fiberhusk
8 ägg
2 dl smetana
3 msk kokosolja
2 dl vispgrädde
Så här mumsar du till det:
* Sätt ugnen på 180 grader & sätt gallret längst ner.
* Krossa solroskärnor & pumpakärnor i mixer eller vad du har (jag lägger det i en plastpåse & tar en trähammare & bankar på påsen).
* Blanda alla torra ingredienser i en skål.
* Vispa ihop alla blöta ingredienser.
* Blanda ihop den torra & den blöta blandningen med varandra.
* Låt stå & svälla i ca 10 min.
* Häll sedan upp i en brödform som rymmer 2 liter & klätts med bakplåtspapper (jag har silikonbrödformar, så då behövs inge bakplåtspapper).
* Jag brukar fukta händerna med lite kallvatten & trycka/jämna ut smeten i formen.
* Grädda längst ner i ca 1 timma ( mina silikonbrödformar är mindre, så jag kör 2 st & då brukar jag ha i dom i ca 40-45 min).
* Låt svalna på galler.
Njut av en nyttig & mättande smörgås :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar